Dick Bove, vice president of equity research bij Rafferty Capital Markets, waarschuwt namelijk voor een scenario waarin de dollar de status als reservemunt verliest.

Die vrees is niet ongegrond, gezien het tempo waarin de dollar terrein verliest als percentage van het aandeel in het wereldwijde geldaanbod.

Dat aandeel is geslonken van 90% in 1952 tot ongeveer 15% nu. Het marktaandeel van de yuan, de euro en de yen is momenteel groter.

Bove vreest dat de Verenigde Staten uiteindelijk kunnen worden gedwongen om hun schulden terug te betalen, meer bepaald wanneer ze vanwege het verlies aan status niet ongebreideld geld meer kunnen drukken. Bijkomend probleem is ook het verlies aan politiek geloofwaardigheid.

Dick Bove, vice president of equity research bij Rafferty Capital Markets, waarschuwt namelijk voor een scenario waarin de dollar de status als reservemunt verliest. Die vrees is niet ongegrond, gezien het tempo waarin de dollar terrein verliest als percentage van het aandeel in het wereldwijde geldaanbod. Dat aandeel is geslonken van 90% in 1952 tot ongeveer 15% nu. Het marktaandeel van de yuan, de euro en de yen is momenteel groter. Bove vreest dat de Verenigde Staten uiteindelijk kunnen worden gedwongen om hun schulden terug te betalen, meer bepaald wanneer ze vanwege het verlies aan status niet ongebreideld geld meer kunnen drukken. Bijkomend probleem is ook het verlies aan politiek geloofwaardigheid.