De fondsbeheerder van Pimco is van mening dat de Amerikaanse overheid alleszins duidelijke afspraken moet maken over de manier waarop ze het tekort op de begroting wil terugdringen.

De co-CEO van de grootste obligatiefondsbeheerder in de wereld twijfelt er echter aan of de Verenigde Staten er in gaan slagen om hun uitgaven terug te dringen, de strategie van de VS bestaat er nu eenmaal uit om met geld te smijten.

Het huidige schuldenniveau drijft de Verenigde Staten volgens Gross maar één richting uit en dat is die van een economisch faillissement. Uiteindelijk gaan ook de krediethuizen dit beseffen en de kredietrating van het land verlaten.

De fondsbeheerder van Pimco is van mening dat de Amerikaanse overheid alleszins duidelijke afspraken moet maken over de manier waarop ze het tekort op de begroting wil terugdringen. De co-CEO van de grootste obligatiefondsbeheerder in de wereld twijfelt er echter aan of de Verenigde Staten er in gaan slagen om hun uitgaven terug te dringen, de strategie van de VS bestaat er nu eenmaal uit om met geld te smijten. Het huidige schuldenniveau drijft de Verenigde Staten volgens Gross maar één richting uit en dat is die van een economisch faillissement. Uiteindelijk gaan ook de krediethuizen dit beseffen en de kredietrating van het land verlaten.