Daar staat anderzijds tegenover dat de prijs voor een vat Brent niet te sterk mag terugvallen onder het niveau van 100 dollar per vat, kwestie van de begroting in evenwicht te houden.

De olieminister van de Verenigde Arabische Emiraten maakt zich zorgen over de sterke stijging van de Amerikaanse olieproductie.

Zijn collega in Saoedi-Arabië deelt die bezorgdheid echter niet. De Verenigde Staten kunnen Saoedi-Arabië nooit verdringen als nummer 1 op oliemarkt, aldus minister Al-Hamli en dit wegens de grote reservecapaciteit. In geval van nood kan de Saoedische productie met ruim een kwart worden opgetrokken.

Daar staat anderzijds tegenover dat de prijs voor een vat Brent niet te sterk mag terugvallen onder het niveau van 100 dollar per vat, kwestie van de begroting in evenwicht te houden. De olieminister van de Verenigde Arabische Emiraten maakt zich zorgen over de sterke stijging van de Amerikaanse olieproductie. Zijn collega in Saoedi-Arabië deelt die bezorgdheid echter niet. De Verenigde Staten kunnen Saoedi-Arabië nooit verdringen als nummer 1 op oliemarkt, aldus minister Al-Hamli en dit wegens de grote reservecapaciteit. In geval van nood kan de Saoedische productie met ruim een kwart worden opgetrokken.