Vooral de Verenigde Staten schuwen krachtige taal niet, maar ze zien daarbij wel één belangrijke zaak over het hoofd. Europa blijft namelijk voor zijn energievoorziening in niet onaanzienlijke mate afhankelijk van Rusland. Dat probleem wordt echter geminimaliseerd of als bijkomstig aan de kant geschoven.

De VS kunnen Europa niet helpen met olie of aardgas, het is technisch of financieel (qua prijs) simpelweg niet mogelijk om het wegvallen van de Russische aanvoer van olie en gas te compenseren. Er wordt dus een spelletje blufpoker gespeeld waar Europa het slachtoffer van dreigt te worden.

Vooral de Verenigde Staten schuwen krachtige taal niet, maar ze zien daarbij wel één belangrijke zaak over het hoofd. Europa blijft namelijk voor zijn energievoorziening in niet onaanzienlijke mate afhankelijk van Rusland. Dat probleem wordt echter geminimaliseerd of als bijkomstig aan de kant geschoven. De VS kunnen Europa niet helpen met olie of aardgas, het is technisch of financieel (qua prijs) simpelweg niet mogelijk om het wegvallen van de Russische aanvoer van olie en gas te compenseren. Er wordt dus een spelletje blufpoker gespeeld waar Europa het slachtoffer van dreigt te worden.