Wat de investeringen betreft, hoort bij dit scenario terughoudendheid op korte termijn, die gerechtvaardigd is door een naar verwachting matige winstgroei en mogelijk negatieve verrassingen in het resultatenseizoen, dat binnenkort begint.

Daar staat tegenover dat, mits Europa het feestje niet bederft, de markt waarschijnlijk onverkort zal worden ondersteund door

redelijke waarderingen en een liquiditeit die in de context van een matige groei van de wereldeconomie overvloedig zal blijven.

Emerging markets dragen bij aan matiging wereldwijde groei

Het universum van opkomende landen draagt bij aan deze matiging van de wereldwijde groei.

Men mag niet vergeten dat een al te onstuimige groei in het merendeel van deze landen tot een niet te beteugelen infl atiedruk zou hebben geleid.

De huidige situatie verschilt sterk. Brazilië en India zijn om uiteenlopende redenen landen waarvoor de economen van Carmignac Gestion op hun hoede blijven.

Minicrisis van subprimes in Brazilië

Brazilië heeft een excessieve groei van de kredietverlening doorgemaakt en moet het hoofd bieden aan een minicrisis van subprimes (zij het niet in dezelfde mate als zijn grote Amerikaanse broer), terwijl de hervormingen vertraging oplopen in de agenda van Dilma Roussef.

Maar er kan nog steeds gebruik worden gemaakt van een in termen van monetair beleid aanzienlijke manoeuvreerruimte, die een verdere correctie van de nog steeds overgewaardeerde real waarschijnlijk mogelijk zal maken.

Wat India betreft, het onvermogen van het land om hervormingen door te voeren, de hardnekkige inflatie en een slecht begin van het regenseizoen zijn factoren die Carmignac Gestion nog steeds aanzet tot terughoudendheid op korte termijn.

Wat de investeringen betreft, hoort bij dit scenario terughoudendheid op korte termijn, die gerechtvaardigd is door een naar verwachting matige winstgroei en mogelijk negatieve verrassingen in het resultatenseizoen, dat binnenkort begint. Daar staat tegenover dat, mits Europa het feestje niet bederft, de markt waarschijnlijk onverkort zal worden ondersteund door redelijke waarderingen en een liquiditeit die in de context van een matige groei van de wereldeconomie overvloedig zal blijven. Emerging markets dragen bij aan matiging wereldwijde groei Het universum van opkomende landen draagt bij aan deze matiging van de wereldwijde groei. Men mag niet vergeten dat een al te onstuimige groei in het merendeel van deze landen tot een niet te beteugelen infl atiedruk zou hebben geleid. De huidige situatie verschilt sterk. Brazilië en India zijn om uiteenlopende redenen landen waarvoor de economen van Carmignac Gestion op hun hoede blijven. Minicrisis van subprimes in Brazilië Brazilië heeft een excessieve groei van de kredietverlening doorgemaakt en moet het hoofd bieden aan een minicrisis van subprimes (zij het niet in dezelfde mate als zijn grote Amerikaanse broer), terwijl de hervormingen vertraging oplopen in de agenda van Dilma Roussef. Maar er kan nog steeds gebruik worden gemaakt van een in termen van monetair beleid aanzienlijke manoeuvreerruimte, die een verdere correctie van de nog steeds overgewaardeerde real waarschijnlijk mogelijk zal maken. Wat India betreft, het onvermogen van het land om hervormingen door te voeren, de hardnekkige inflatie en een slecht begin van het regenseizoen zijn factoren die Carmignac Gestion nog steeds aanzet tot terughoudendheid op korte termijn.