Wall Street is vandaag duidelijk hoger gesloten, met stevige winsten voor de belangrijkste indices. Bij het slot van de handel stonden de Dow Jones en de S&P 500 respectievelijk 1,62% en 1,65% in de plus, terwijl de Nasdaq een winst van 0,46% kon vasthouden.

Volgens Bill Smead van Smead Capital Management is de Verenigde Staten een paradijs voor de belegger in vergelijking met de rest van de wereld.

Smead is van mening dat de VS-economie een groeivertraging beter zal doorstaan dan de rest van de wereld.

Euro krabbelt weer recht

Op de valutamarkten ging de koers van de euro opnieuw hoger, waarbij de kaap van 1,22 dollar naar boven werd doorbroken. Bij het slot van de handel werd voor één euro 1,2248 dollar betaald, of een half procent meer dan het slotniveau van gisteren.

Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie kwam uit op 1,499%, of ruim een procent hoger ten opzichte van het slotniveau van gisteren.

Olie en goud duurder

Voor een troy ounce goud werd 1588,10 dollar betaald, of zowat een half procent meer dan het slotniveau van gisteren. Ruwe olie (US Crude) werd eveneens duurder, voor een vat ruwe olie werd weer iets meer dan 87 dollar betaald.

Wall Street is vandaag duidelijk hoger gesloten, met stevige winsten voor de belangrijkste indices. Bij het slot van de handel stonden de Dow Jones en de S&P 500 respectievelijk 1,62% en 1,65% in de plus, terwijl de Nasdaq een winst van 0,46% kon vasthouden. Volgens Bill Smead van Smead Capital Management is de Verenigde Staten een paradijs voor de belegger in vergelijking met de rest van de wereld. Smead is van mening dat de VS-economie een groeivertraging beter zal doorstaan dan de rest van de wereld. Euro krabbelt weer recht Op de valutamarkten ging de koers van de euro opnieuw hoger, waarbij de kaap van 1,22 dollar naar boven werd doorbroken. Bij het slot van de handel werd voor één euro 1,2248 dollar betaald, of een half procent meer dan het slotniveau van gisteren. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie kwam uit op 1,499%, of ruim een procent hoger ten opzichte van het slotniveau van gisteren. Olie en goud duurder Voor een troy ounce goud werd 1588,10 dollar betaald, of zowat een half procent meer dan het slotniveau van gisteren. Ruwe olie (US Crude) werd eveneens duurder, voor een vat ruwe olie werd weer iets meer dan 87 dollar betaald.