Het duurder worden van het goud doet niet alleen de koers van de dollar devalueren, maar ligt ook aan de basis van verlies van vertrouwen in de dollar. Zo'n verlies aan vertrouwen kunnen de VS momenteel missen als kiespijn, want de zaken gaan er allesbehalve goed.

VS is een lekkend schip zonder reddingsboten, met aan boord een aantal bankiers met zelfmoordneigingen. Wanneer de goudprijs verder zou stijgen, zouden beleggers geneigd zijn om hun dollars om te wisselen in goud. Met als gevolg een forse koersval voor het goud en die kunnen de Amerikanen missen als kiespijn.

Het duurder worden van het goud doet niet alleen de koers van de dollar devalueren, maar ligt ook aan de basis van verlies van vertrouwen in de dollar. Zo'n verlies aan vertrouwen kunnen de VS momenteel missen als kiespijn, want de zaken gaan er allesbehalve goed. VS is een lekkend schip zonder reddingsboten, met aan boord een aantal bankiers met zelfmoordneigingen. Wanneer de goudprijs verder zou stijgen, zouden beleggers geneigd zijn om hun dollars om te wisselen in goud. Met als gevolg een forse koersval voor het goud en die kunnen de Amerikanen missen als kiespijn.