De Newyorkse universiteitsprofessor zei dat diegenen die vragen dat de FED de aangekondigde verruiming van de monetaire politiek terugschroeft, niet goed weten wat inflatie is.

Het bijdrukken van geld is in de gegeven omstandigheden niet inflationair omdat de geldhoeveelheid M0 in de afgelopen anderhalf jaar - sinds de afkondiging van QE1 - meer dan verdubbelde. De omloopsnelheid van de geldhoeveelheid is echter afgenomen.

Roubini bedoelt met andere woorden dat ondanks het pompen van 1000 miljard dollar in het financieel systeem de omloopsnelheid van het geld is afgenomen. Dat betekent tevens dat ook van inflatie geen sprake kan zijn.

De Newyorkse universiteitsprofessor zei dat diegenen die vragen dat de FED de aangekondigde verruiming van de monetaire politiek terugschroeft, niet goed weten wat inflatie is. Het bijdrukken van geld is in de gegeven omstandigheden niet inflationair omdat de geldhoeveelheid M0 in de afgelopen anderhalf jaar - sinds de afkondiging van QE1 - meer dan verdubbelde. De omloopsnelheid van de geldhoeveelheid is echter afgenomen. Roubini bedoelt met andere woorden dat ondanks het pompen van 1000 miljard dollar in het financieel systeem de omloopsnelheid van het geld is afgenomen. Dat betekent tevens dat ook van inflatie geen sprake kan zijn.