Nakamura is van mening dat de regering in Washington zich bewust is van de ernst van de situatie en alles zal doen wat in haar macht ligt om het tekort op de begroting terug te dringen.

Toch zijn er een aantal handicaps die moeten overwonnen worden. De Verenigde Staten hebben bijvoorbeeld de slechtste schulden tot inkomsten verhouding van alle landen met een AAA-rating.

Die ratio bedraagt nu 426% en is het dubbele van de Duitse, Franse en Britse en meer dan vier keer de Australische, Deense en Zweedse. Andere AAA-landen zijn volop bezig om hun schuldengraad terug te dringen en de VS staat hetzelfde te wachten.

Nakamura is van mening dat de regering in Washington zich bewust is van de ernst van de situatie en alles zal doen wat in haar macht ligt om het tekort op de begroting terug te dringen. Toch zijn er een aantal handicaps die moeten overwonnen worden. De Verenigde Staten hebben bijvoorbeeld de slechtste schulden tot inkomsten verhouding van alle landen met een AAA-rating. Die ratio bedraagt nu 426% en is het dubbele van de Duitse, Franse en Britse en meer dan vier keer de Australische, Deense en Zweedse. Andere AAA-landen zijn volop bezig om hun schuldengraad terug te dringen en de VS staat hetzelfde te wachten.