Over de afgelopen 10 jaar is het inkomen van een gemiddeld Amerikaans gezin met een derde afgenomen, zo blijkt uit een studie die werd afgeleverd door de Russell Sage Foundation. Gecorrigeerd voor inflatie bedroeg het gemiddeld inkomen van een Amerikaans gezin in 2003 87.992 dollar.

Tien jaar later was dat 56.335 dollar, of een daling met 36%. Bovendien is die daling nog altijd niet tot stilstand gebracht. De Amerikaanse middenklasse staat op het punt om te verdwijnen en hetzelfde fenomeen staat ook de middenklasse in Europa te wachten.

Over de afgelopen 10 jaar is het inkomen van een gemiddeld Amerikaans gezin met een derde afgenomen, zo blijkt uit een studie die werd afgeleverd door de Russell Sage Foundation. Gecorrigeerd voor inflatie bedroeg het gemiddeld inkomen van een Amerikaans gezin in 2003 87.992 dollar. Tien jaar later was dat 56.335 dollar, of een daling met 36%. Bovendien is die daling nog altijd niet tot stilstand gebracht. De Amerikaanse middenklasse staat op het punt om te verdwijnen en hetzelfde fenomeen staat ook de middenklasse in Europa te wachten.