Dat is vaak inderdaad het geval, maar niet nu. Mohamed El-Erian, topman van obligatiefondsbeheerder Pimco heeft geen goed oog in de samenwerking tussen beide partijen.

Democraten en Republikeinen zullen elkaar halverwege moeten ontmoeten bij het maken van beleid dat reageert op dreigende schulden en structurele verstarring.

De economie heeft behoefte aan politieke moed, waarbij verder wordt gekeken dan kortetermijneffecten.

Er zijn lange termijnoplossingen nodig voor zaken als hervorming van de woningmarkt, begrotingsregels voor de middellange termijn, belastinghervorming die groei bevordert, investeringen in fysieke en technologische infrastructuur, omscholing, meer steun voor onderwijs en wetenschappelijk onderzoek, en een beter vangnet voor de zwakkeren in de samenleving.

Dat is vaak inderdaad het geval, maar niet nu. Mohamed El-Erian, topman van obligatiefondsbeheerder Pimco heeft geen goed oog in de samenwerking tussen beide partijen. Democraten en Republikeinen zullen elkaar halverwege moeten ontmoeten bij het maken van beleid dat reageert op dreigende schulden en structurele verstarring. De economie heeft behoefte aan politieke moed, waarbij verder wordt gekeken dan kortetermijneffecten. Er zijn lange termijnoplossingen nodig voor zaken als hervorming van de woningmarkt, begrotingsregels voor de middellange termijn, belastinghervorming die groei bevordert, investeringen in fysieke en technologische infrastructuur, omscholing, meer steun voor onderwijs en wetenschappelijk onderzoek, en een beter vangnet voor de zwakkeren in de samenleving.