Dat komt neer op 360.000 jobs in de privé-sector per maand, een aantal dat momenteel bijlange nog niet wordt gehaald. Een BBP-groei van 3% zal de werkloosheidsgraad alleen maar stabiel houden.

Hierbij dient rekening te worden gehouden met het feit dat de arbeidsbevolking in de VS elk jaar met 1% toeneemt. Een groei met 4 tot 5% is daarom noodzakelijk om de werkloosheidsgraad onder de kaap van 6% te duwen.

Vlak voor de turbulentie in het Midden-Oosten bedroeg de groeiverwachting voor de Amerikaanse economie 3,50%, maar dat percentage zal waarschijnlijk niet meer gehaald worden.

Onder een BBP-groei van 2,50% kunnen er weer ontslagen vallen, kunnen de vastgoedprijzen verder gaan dalen, kan de beurs zwak gaan presteren en zou de VS-economie uiteindelijk opnieuw in een recessie belanden.

Dat komt neer op 360.000 jobs in de privé-sector per maand, een aantal dat momenteel bijlange nog niet wordt gehaald. Een BBP-groei van 3% zal de werkloosheidsgraad alleen maar stabiel houden. Hierbij dient rekening te worden gehouden met het feit dat de arbeidsbevolking in de VS elk jaar met 1% toeneemt. Een groei met 4 tot 5% is daarom noodzakelijk om de werkloosheidsgraad onder de kaap van 6% te duwen. Vlak voor de turbulentie in het Midden-Oosten bedroeg de groeiverwachting voor de Amerikaanse economie 3,50%, maar dat percentage zal waarschijnlijk niet meer gehaald worden. Onder een BBP-groei van 2,50% kunnen er weer ontslagen vallen, kunnen de vastgoedprijzen verder gaan dalen, kan de beurs zwak gaan presteren en zou de VS-economie uiteindelijk opnieuw in een recessie belanden.