Tyler Durden van Business Insider is van mening dat er werkelijk van een economische implosie mag worden gesproken, implosie die bovendien nog aan snelheid wint. Europa heeft weliswaar een financiële crisis kunnen vermijden, maar een economische recessie vermijden zal niet meer lukken.

In de Verenigde Staten lijkt de situatie minder erg, maar volgens Durden groeit het besef dat de Amerikanen in een kunstmatige zeepbel van welvaart leven.

Die zeepbel wordt namelijk gevoed door schulden en door het drukken van geld. Deze situatie is op termijn uiteraard onhoudbaar.

De VS gaan echter op hun beurt met besparingen kennismaken en dat zal onvermijdelijk de economische groei doen vertragen. Die economische groei is bovendien niet al te fameus, zodat er niet heel veel nodig is om de Amerikaanse economie in een recessie te duwen. De VS gaan dus dezelfde economische instorting als Europa tegemoet.

Tyler Durden van Business Insider is van mening dat er werkelijk van een economische implosie mag worden gesproken, implosie die bovendien nog aan snelheid wint. Europa heeft weliswaar een financiële crisis kunnen vermijden, maar een economische recessie vermijden zal niet meer lukken. In de Verenigde Staten lijkt de situatie minder erg, maar volgens Durden groeit het besef dat de Amerikanen in een kunstmatige zeepbel van welvaart leven. Die zeepbel wordt namelijk gevoed door schulden en door het drukken van geld. Deze situatie is op termijn uiteraard onhoudbaar. De VS gaan echter op hun beurt met besparingen kennismaken en dat zal onvermijdelijk de economische groei doen vertragen. Die economische groei is bovendien niet al te fameus, zodat er niet heel veel nodig is om de Amerikaanse economie in een recessie te duwen. De VS gaan dus dezelfde economische instorting als Europa tegemoet.