Op basis van de cijfers voor de maand januari exporteerden de Verenigde Staten die maand een recordhoeveelheid goud naar Hong Kong, goud dat vervolgens zijn weg naar 'mainland China' vindt. De hoeveelheid verscheept goud is drie keer zo veel als in dezelfde maand een jaar eerder.

Bovendien lag de geleverde hoeveelheid 84% boven het vorige recordniveau dat in augustus werd neergezet. De Chinezen maken dus van de correctie in de goudprijs gebruikt om grote hoeveelheden goud in te voeren. Wat betekent dat ze op termijn geloven in een hogere goudprijs.

Op basis van de cijfers voor de maand januari exporteerden de Verenigde Staten die maand een recordhoeveelheid goud naar Hong Kong, goud dat vervolgens zijn weg naar 'mainland China' vindt. De hoeveelheid verscheept goud is drie keer zo veel als in dezelfde maand een jaar eerder. Bovendien lag de geleverde hoeveelheid 84% boven het vorige recordniveau dat in augustus werd neergezet. De Chinezen maken dus van de correctie in de goudprijs gebruikt om grote hoeveelheden goud in te voeren. Wat betekent dat ze op termijn geloven in een hogere goudprijs.