Niemand minder dan de Chinese National Foreign Exchanges Administration stuurde het bericht de wereld in. De achterliggende filosofie is eigenlijk heel eenvoudig: door de goudprijs kunstmatig laag te houden, proberen de westerse centrale banken de eigen munten te ondersteunen.

Ze willen namelijk beletten dat andere centrale banken het zekere voor het onzekere nemen en de reserves in dollar en euro omzetten in goud. China stoort zich echter niet aan deze politiek en heeft recent de goudreserves opgetrokken. De People's Bank of China zal dat trouwens blijven doen.

Niemand minder dan de Chinese National Foreign Exchanges Administration stuurde het bericht de wereld in. De achterliggende filosofie is eigenlijk heel eenvoudig: door de goudprijs kunstmatig laag te houden, proberen de westerse centrale banken de eigen munten te ondersteunen. Ze willen namelijk beletten dat andere centrale banken het zekere voor het onzekere nemen en de reserves in dollar en euro omzetten in goud. China stoort zich echter niet aan deze politiek en heeft recent de goudreserves opgetrokken. De People's Bank of China zal dat trouwens blijven doen.