De Chinese centrale bank verhoogde eerder deze week haar basisrente. Van zijn kant verklaarde U.S. Treasury Secretary Timothy F. Geithner dinsdag dat de VS gebaat zijn bij een sterke dollar.

Bank of New York Mellon Corporation is van mening dat de timing van beide beslissingen merkwaardig goed met elkaar overeenstemt. Op basis daarvan kan worden aangenomen dat er onderhandelingen aan zijn voorafgegaan.

Simon Derrick, chief foreign-exchange strateeg in Londen, kan daar uiteraard geen bewijzen van voorleggen, maar heeft toch sterke vermoedens. Derrick sluit niet uit dat we nu een trendbreuk gaan krijgen op de financiële markten.

De Chinese centrale bank verhoogde eerder deze week haar basisrente. Van zijn kant verklaarde U.S. Treasury Secretary Timothy F. Geithner dinsdag dat de VS gebaat zijn bij een sterke dollar. Bank of New York Mellon Corporation is van mening dat de timing van beide beslissingen merkwaardig goed met elkaar overeenstemt. Op basis daarvan kan worden aangenomen dat er onderhandelingen aan zijn voorafgegaan. Simon Derrick, chief foreign-exchange strateeg in Londen, kan daar uiteraard geen bewijzen van voorleggen, maar heeft toch sterke vermoedens. Derrick sluit niet uit dat we nu een trendbreuk gaan krijgen op de financiële markten.