Die economie slaagt er namelijk niet meer in om concurrentieel te zijn in een geglobaliseerde wereld. Deze boodschap klinkt bekend in de oren, Europa dreigt namelijk hetzelfde lot te ondergaan. Zowel de VS als Europa hebben het monopolie op productie verloren.

Bovendien blijkt nu dat de kostprijs voor het vervaardigen van goederen hier veel te hoog is. Geleidelijk aan zijn zowel de VS als Europa uit de markt geprijsd, met het verlies van veel jobs tot gevolg. Daardoor krijgt de middenklasse het steeds moeilijker en dit aan beide kanten van de grote plas.

Die economie slaagt er namelijk niet meer in om concurrentieel te zijn in een geglobaliseerde wereld. Deze boodschap klinkt bekend in de oren, Europa dreigt namelijk hetzelfde lot te ondergaan. Zowel de VS als Europa hebben het monopolie op productie verloren. Bovendien blijkt nu dat de kostprijs voor het vervaardigen van goederen hier veel te hoog is. Geleidelijk aan zijn zowel de VS als Europa uit de markt geprijsd, met het verlies van veel jobs tot gevolg. Daardoor krijgt de middenklasse het steeds moeilijker en dit aan beide kanten van de grote plas.