De studie moet worden bekeken tegen de achtergrond van de publicatie van een aantal tegenvallende macro-economische indicatoren.

De Commerce Department maakte vorige week bekend dat het BBP in de VS tijdens het tweede kwartaal maar met 2,40% is gegroeid.

Brian Bethune, chief U.S. financial economist bij IHS Global Insight, gelooft niet in een double-dip recessie. De huidige groeivertraging is niet meer dan normaal na het sterk economisch herstel uit de afgelopen maanden.

De VS-economie kan volgens Bethune pas volgend jaar opnieuw gaan groeien. De beleggers blijven zodoende beter voorzichtig, want de beurskoersen zullen pas gaan stijgen wanneer de economie daadwerkelijk verbetert.

De studie moet worden bekeken tegen de achtergrond van de publicatie van een aantal tegenvallende macro-economische indicatoren. De Commerce Department maakte vorige week bekend dat het BBP in de VS tijdens het tweede kwartaal maar met 2,40% is gegroeid. Brian Bethune, chief U.S. financial economist bij IHS Global Insight, gelooft niet in een double-dip recessie. De huidige groeivertraging is niet meer dan normaal na het sterk economisch herstel uit de afgelopen maanden. De VS-economie kan volgens Bethune pas volgend jaar opnieuw gaan groeien. De beleggers blijven zodoende beter voorzichtig, want de beurskoersen zullen pas gaan stijgen wanneer de economie daadwerkelijk verbetert.