De sectoren van de economie die traditioneel de economie in een recessie voeren, zijn al zo zwak dat ze nog nauwelijks verder kunnen verzwakken. Ook de verhouding voorraden/omzet bevindt zich al in de buurt van een recorddieptepunt.

De activiteiten in de bouwsector zijn nog maar de helft van de piek tijdens de boom op de huizenmarkt. De verkopen van auto's bevinden zich meer dan 40% onder het niveau van vijf jaar geleden.

Harris sluit een recessie niet bij voorbaat uit, maar schat de kansen op zo'n scenario toch op minder dan 25%. Hij verwacht voor dit en voor volgend jaar nog een BBP-groei van respectievelijk 0,10% en 1,80%.

De sectoren van de economie die traditioneel de economie in een recessie voeren, zijn al zo zwak dat ze nog nauwelijks verder kunnen verzwakken. Ook de verhouding voorraden/omzet bevindt zich al in de buurt van een recorddieptepunt. De activiteiten in de bouwsector zijn nog maar de helft van de piek tijdens de boom op de huizenmarkt. De verkopen van auto's bevinden zich meer dan 40% onder het niveau van vijf jaar geleden. Harris sluit een recessie niet bij voorbaat uit, maar schat de kansen op zo'n scenario toch op minder dan 25%. Hij verwacht voor dit en voor volgend jaar nog een BBP-groei van respectievelijk 0,10% en 1,80%.