Bedrijfsleiders schrappen nog steeds jobs, waardoor de werkloosheid verder oploopt. Volgens de economen zal het Labor Department bekendmaken dat de werkloosheid vorige maand is opgelopen tot 9,50%, tegenover 9,40% in juli. Anderzijds zouden er 225.000 tot 250.000 jobs verloren zijn gegaan.

Toch moet uit de werkloosheidscijfers duidelijk gaan worden dat de VS-economie het ergste achter de rug heeft. Dinsdag werd bekendgemaakt dat de activiteiten in de verwerkende industrie in de VS in augustus voor het eerst in 19 maanden is gestegen.

De groei is echter nog niet sterk genoeg om de werkloosheid te absorberen. De meeste economen gaan er van uit dat de werkloosheidsgraad later dit jaar gaat uitpieken boven 10%.

Bruce Kasman, chef econoom bij JPMorgan Chase & Co, is van mening dat de VS-economie nog een lange en moeilijke weg heeft af te leggen. De economie moet veel sneller gaan groeien om jobs te kunnen creëren.

Het verlies van 225.000 jobs zou anderzijds het kleinste in een jaar zijn, hetgeen toch aangeeft dat er minder mensen ontslagen worden. In juli gingen er 247.000 jobs verloren, tijdens het eerste kwartaal bedroeg het gemiddelde 691.000 per jobs.

Bedrijfsleiders schrappen nog steeds jobs, waardoor de werkloosheid verder oploopt. Volgens de economen zal het Labor Department bekendmaken dat de werkloosheid vorige maand is opgelopen tot 9,50%, tegenover 9,40% in juli. Anderzijds zouden er 225.000 tot 250.000 jobs verloren zijn gegaan. Toch moet uit de werkloosheidscijfers duidelijk gaan worden dat de VS-economie het ergste achter de rug heeft. Dinsdag werd bekendgemaakt dat de activiteiten in de verwerkende industrie in de VS in augustus voor het eerst in 19 maanden is gestegen. De groei is echter nog niet sterk genoeg om de werkloosheid te absorberen. De meeste economen gaan er van uit dat de werkloosheidsgraad later dit jaar gaat uitpieken boven 10%. Bruce Kasman, chef econoom bij JPMorgan Chase & Co, is van mening dat de VS-economie nog een lange en moeilijke weg heeft af te leggen. De economie moet veel sneller gaan groeien om jobs te kunnen creëren. Het verlies van 225.000 jobs zou anderzijds het kleinste in een jaar zijn, hetgeen toch aangeeft dat er minder mensen ontslagen worden. In juli gingen er 247.000 jobs verloren, tijdens het eerste kwartaal bedroeg het gemiddelde 691.000 per jobs.