De Amerikaanse economie is tijdens het voorbije kwartaal met 1,70% gestegen, dit volgens de tweede berekening van het groeicijfer.

Eerder was uitgegaan van een groei met 1,50%. De analisten hadden gerekend op een groei met 1,70%. In het eerste kwartaal was er nog een groei met 2%.

Koffie weer goedkoper

Ook koffie werd volgens Royal Bank of Scotland opnieuw 3,6 procent goedkoper als gevolg van het gunstige oogstweer in Brazilië. Bevroren sinaasappelsap of Frozen Concentrated Orange Juice (FCOJ) had zowel letterlijk als figuurlijk de wind in de zeilen en werd op weekbasis 6,4 procent duurder.

Er ontwikkelen zich op dit moment twee stormen in de Atlantische regio en het Amerikaanse National Hurricane Center schat de kans dat 1 daarvan zal evolueren tot een tropische cycloon op 80 procent. Volgens de computermodellen evolueert de cycloon in de richting van Florida, wat de nervositeit bij de handelaars alleen maar deed toenemen.

Katoenprijs zo goed als ongewijzigd

De katoenprijs bleef volgens Royal Bank of Scotland op weekbasis zo goed als ongewijzigd (-0,3 procent). China voerde in juli 406.000 ton katoen in, wat boven de verwachtingen was.

Eerder deze maand had het USDA de globale productieprognose voor het oogstjaar 2012-2013 opwaarts bijgesteld met 0,3 miljoen balen en tegelijk de verwachte consumptie verlaagd met 0,8 miljoen balen.

Volgens de instelling zal de globale katoenvoorraad na het volgende oogstjaar toenemen naar 74,7 miljoen balen, wat het hoogste niveau ooit zou zijn.

Een toenemende bezorgdheid over de komende opbrengst in West-Afrika blijft ook de cacaoprijs ondersteunen. Cacao werd op

weekbasis 1,7 procent duurder.

De Amerikaanse economie is tijdens het voorbije kwartaal met 1,70% gestegen, dit volgens de tweede berekening van het groeicijfer. Eerder was uitgegaan van een groei met 1,50%. De analisten hadden gerekend op een groei met 1,70%. In het eerste kwartaal was er nog een groei met 2%. Koffie weer goedkoper Ook koffie werd volgens Royal Bank of Scotland opnieuw 3,6 procent goedkoper als gevolg van het gunstige oogstweer in Brazilië. Bevroren sinaasappelsap of Frozen Concentrated Orange Juice (FCOJ) had zowel letterlijk als figuurlijk de wind in de zeilen en werd op weekbasis 6,4 procent duurder. Er ontwikkelen zich op dit moment twee stormen in de Atlantische regio en het Amerikaanse National Hurricane Center schat de kans dat 1 daarvan zal evolueren tot een tropische cycloon op 80 procent. Volgens de computermodellen evolueert de cycloon in de richting van Florida, wat de nervositeit bij de handelaars alleen maar deed toenemen. Katoenprijs zo goed als ongewijzigd De katoenprijs bleef volgens Royal Bank of Scotland op weekbasis zo goed als ongewijzigd (-0,3 procent). China voerde in juli 406.000 ton katoen in, wat boven de verwachtingen was. Eerder deze maand had het USDA de globale productieprognose voor het oogstjaar 2012-2013 opwaarts bijgesteld met 0,3 miljoen balen en tegelijk de verwachte consumptie verlaagd met 0,8 miljoen balen. Volgens de instelling zal de globale katoenvoorraad na het volgende oogstjaar toenemen naar 74,7 miljoen balen, wat het hoogste niveau ooit zou zijn. Een toenemende bezorgdheid over de komende opbrengst in West-Afrika blijft ook de cacaoprijs ondersteunen. Cacao werd op weekbasis 1,7 procent duurder.