Voor de periode tussen het derde kwartaal van dit jaar en het tweede kwartaal van volgend jaar wordt een gemiddelde groei met 2,80% verwacht. In mei bedroeg die groeiverwachting nog 2,90%.

Een aantal recent gepubliceerde macro-economische indicatoren hebben aangetoond dat de Amerikaanse economie kwetsbaarder is dan eerst was gedacht aan de Europese begrotingscrisis.

Julia Coronado, senior U.S. economist bij BNP Paribas in New York, is van mening dat de Amerikaanse economie niet in een gat gaat vallen, maar dat de vooruitzichten toch iets bewolkter zijn geworden.

De vooruitzichten qua consumentenbestedingen zijn naar beneden aangepast vanwege het feit dat de bedrijven minder snel geneigd zijn om nieuwe werknemers aan te werven.

Voor de periode tussen het derde kwartaal van dit jaar en het tweede kwartaal van volgend jaar wordt een gemiddelde groei met 2,80% verwacht. In mei bedroeg die groeiverwachting nog 2,90%. Een aantal recent gepubliceerde macro-economische indicatoren hebben aangetoond dat de Amerikaanse economie kwetsbaarder is dan eerst was gedacht aan de Europese begrotingscrisis. Julia Coronado, senior U.S. economist bij BNP Paribas in New York, is van mening dat de Amerikaanse economie niet in een gat gaat vallen, maar dat de vooruitzichten toch iets bewolkter zijn geworden. De vooruitzichten qua consumentenbestedingen zijn naar beneden aangepast vanwege het feit dat de bedrijven minder snel geneigd zijn om nieuwe werknemers aan te werven.