Maar er is een grotere bedreiging waar veel minder acht op wordt geslagen en dat is dat steeds meer Amerikanen voor langere tijd werkloos blijven.

Momenteel zijn bijna 5 miljoen Amerikanen langdurig werkloos, waarmee in de VS een werkloosheidsperiode van meer dan 27 weken mee wordt bedoeld.

Zelfs wanneer de economie weer aantrekt, zijn er een aantal werklozen die er niet in slagen een job te vinden. Deze groep groeit alsmaar en dat vormt op termijn een bedreiging voor de samenleving. Op een bepaald moment zal deze groep zo groot worden dat ze in opstand kunnen komen.

Maar er is een grotere bedreiging waar veel minder acht op wordt geslagen en dat is dat steeds meer Amerikanen voor langere tijd werkloos blijven. Momenteel zijn bijna 5 miljoen Amerikanen langdurig werkloos, waarmee in de VS een werkloosheidsperiode van meer dan 27 weken mee wordt bedoeld. Zelfs wanneer de economie weer aantrekt, zijn er een aantal werklozen die er niet in slagen een job te vinden. Deze groep groeit alsmaar en dat vormt op termijn een bedreiging voor de samenleving. Op een bepaald moment zal deze groep zo groot worden dat ze in opstand kunnen komen.