Het was al het derde kwartaal op rij dat de bedrijfswinsten stegen, nadat ze voordien tijdens negen kwartalen op rij waren gedaald. Het zal duidelijk zijn dat het huidige tempo van winstgroei moeilijk zal gehandhaafd worden.

Voor het volledige boekjaar wordt gerekend op een stijging van de bedrijfswinsten met 36%. Volgend jaar kan die stijging 16% bedragen. Vooral de mijnbouwaandelen kunnen met fors hogere winsten gaan uitpakken.

Bedrijven uit de grondstoffensfeer zouden dit jaar een stijging van de nettowinst met 67% laten optekenen, volgend jaar kan dat een stijging met 26% gaan worden.

Een bedrijf als Dow Chemical, toch geen echt grondstoffenaandeel, noteert nu aan een koers-winstverhouding van 17,60 waar dat in maart 2003 maar een k/w van 5 was.

Het was al het derde kwartaal op rij dat de bedrijfswinsten stegen, nadat ze voordien tijdens negen kwartalen op rij waren gedaald. Het zal duidelijk zijn dat het huidige tempo van winstgroei moeilijk zal gehandhaafd worden. Voor het volledige boekjaar wordt gerekend op een stijging van de bedrijfswinsten met 36%. Volgend jaar kan die stijging 16% bedragen. Vooral de mijnbouwaandelen kunnen met fors hogere winsten gaan uitpakken. Bedrijven uit de grondstoffensfeer zouden dit jaar een stijging van de nettowinst met 67% laten optekenen, volgend jaar kan dat een stijging met 26% gaan worden. Een bedrijf als Dow Chemical, toch geen echt grondstoffenaandeel, noteert nu aan een koers-winstverhouding van 17,60 waar dat in maart 2003 maar een k/w van 5 was.