De Federal Deposit Insurance Corp. moest tussenbeide komen bij Affinity Bank of Ventura, Bradford Bank of Baltimore en Mainstreet Bank of Lake Forest. In totaal ging het om assets voor een bedrag van 1,90 miljard dollar en deposito's voor een bedrag van 1,70 miljard dollar.

De snelheid waarmee Amerikaanse banken over kop gaan is momenteel de hoogste voor de afgelopen 17 jaar. Steeds meer banken bezwijken onder de last van dubieuze kredieten op de balans.

Op de gevarenlijst staan nog steeds 416 banken, met assets voor een totaal bedrag van bijna 300 miljard dollar.

De FDIC verzekert deposito's van 8195 banken voor een totaal bedrag van 13500 miljard dollar. De banktegoeden van de klanten zijn gegarandeerd voor een bedrag van 250.000 banken.

De kas van het garantiefonds bevatte eind juni nog 10,40 miljard dollar, tegenover 13 miljard dollar op 31 maart. Het bedrag in kas is het laagste sinds 1993. FDIC Chairman Sheila Bair zei eerder al in een interview met Bloomberg Television dat de kas van het garantiefonds zal aangevuld moeten worden.

De Federal Deposit Insurance Corp. moest tussenbeide komen bij Affinity Bank of Ventura, Bradford Bank of Baltimore en Mainstreet Bank of Lake Forest. In totaal ging het om assets voor een bedrag van 1,90 miljard dollar en deposito's voor een bedrag van 1,70 miljard dollar. De snelheid waarmee Amerikaanse banken over kop gaan is momenteel de hoogste voor de afgelopen 17 jaar. Steeds meer banken bezwijken onder de last van dubieuze kredieten op de balans. Op de gevarenlijst staan nog steeds 416 banken, met assets voor een totaal bedrag van bijna 300 miljard dollar. De FDIC verzekert deposito's van 8195 banken voor een totaal bedrag van 13500 miljard dollar. De banktegoeden van de klanten zijn gegarandeerd voor een bedrag van 250.000 banken. De kas van het garantiefonds bevatte eind juni nog 10,40 miljard dollar, tegenover 13 miljard dollar op 31 maart. Het bedrag in kas is het laagste sinds 1993. FDIC Chairman Sheila Bair zei eerder al in een interview met Bloomberg Television dat de kas van het garantiefonds zal aangevuld moeten worden.