Steeds meer eigenaars van winkels, hotels en kantoren slagen er niet meer in om hun leningen af te betalen. Volgens de Republikeinse senator Carolyn Mallory is de markt voor commercieel vastgoed een tikkende tijdbom.

Verwacht wordt niet dat deze markt in de komende drie jaar een bodem gaat bereiken. Het aantal eigenaars dat er niet meer in slaagt om hun leningen terug te betalen, is over het afgelopen jaar verdubbeld.

Als gevolg van de crisis moeten steeds meer eigenaren hun zaak sluiten. De grootste risico's worden gelopen door kleinere regionale banken die vaak gespecialiseerd zijn in leningen aan zelfstandigen.

Die zelfstandigen hebben het als gevolg van de crisis steeds moeilijker om kredieten vast te krijgen. Daardoor dreigt de crisis nog grotere proporties aan te nemen. Volgens Deutsche Bank kunnen de verliezen op leningen voor commercieel vastgoed oplopen tot 90 miljard dollar.

Steeds meer eigenaars van winkels, hotels en kantoren slagen er niet meer in om hun leningen af te betalen. Volgens de Republikeinse senator Carolyn Mallory is de markt voor commercieel vastgoed een tikkende tijdbom. Verwacht wordt niet dat deze markt in de komende drie jaar een bodem gaat bereiken. Het aantal eigenaars dat er niet meer in slaagt om hun leningen terug te betalen, is over het afgelopen jaar verdubbeld. Als gevolg van de crisis moeten steeds meer eigenaren hun zaak sluiten. De grootste risico's worden gelopen door kleinere regionale banken die vaak gespecialiseerd zijn in leningen aan zelfstandigen. Die zelfstandigen hebben het als gevolg van de crisis steeds moeilijker om kredieten vast te krijgen. Daardoor dreigt de crisis nog grotere proporties aan te nemen. Volgens Deutsche Bank kunnen de verliezen op leningen voor commercieel vastgoed oplopen tot 90 miljard dollar.