Dick Bove van Rochdale Securities LLC is van mening dat de banken de kosten verbonden aan de regularisering makkelijk zullen kunnen doorrekenen aan hun klanten.

Bove verwacht dat de prijzen voor zowat alle bankproducten gaan stijgen. Iedereen zal dus gaan betalen voor de hervorming van het banksysteem, behalve de banken zelf.

Op de beurs heeft de sector klappen gekregen vanwege het feit dat de banken de financiële crisis hebben veroorzaakt. Dat effect is echter stilaan uitgedeind, zodat nu opnieuw wordt gekeken naar de fundamentals bij de banken.

De Standard & Poor's 500 Banks Index is vanaf een piek voor de afgelopen 17 maanden op 3 mei tot 9 juni met 18% gedaald, dit vanwege de vrees voor zowel een escalatie van de Europese crisis als voor de nieuwe Amerikaanse regelgeving.

Nu de inhoud van de nieuwe regularisering bekend is, kan de banksector aan de vooravond van een herstelfase staan. Vanaf vandaag beginnen de Amerikaanse banken te rapporteren en meevallende cijfers kunnen de beurskoersen een duwtje in de rug geven.

Dick Bove van Rochdale Securities LLC is van mening dat de banken de kosten verbonden aan de regularisering makkelijk zullen kunnen doorrekenen aan hun klanten. Bove verwacht dat de prijzen voor zowat alle bankproducten gaan stijgen. Iedereen zal dus gaan betalen voor de hervorming van het banksysteem, behalve de banken zelf. Op de beurs heeft de sector klappen gekregen vanwege het feit dat de banken de financiële crisis hebben veroorzaakt. Dat effect is echter stilaan uitgedeind, zodat nu opnieuw wordt gekeken naar de fundamentals bij de banken. De Standard & Poor's 500 Banks Index is vanaf een piek voor de afgelopen 17 maanden op 3 mei tot 9 juni met 18% gedaald, dit vanwege de vrees voor zowel een escalatie van de Europese crisis als voor de nieuwe Amerikaanse regelgeving. Nu de inhoud van de nieuwe regularisering bekend is, kan de banksector aan de vooravond van een herstelfase staan. Vanaf vandaag beginnen de Amerikaanse banken te rapporteren en meevallende cijfers kunnen de beurskoersen een duwtje in de rug geven.