Deze week ligt de focus op Amerikaanse detailhandelsverkopen (gistern) en CPI inflatie (woensdag), op euro zone CPI inflatie en de Duitse ZEW index (allebei vandaag) en op Britse CPI inflatie (vandaag) en het arbeidsmarktrapport (morgen).

Hoe evolueert het aantal niet-agrarische banen die in sommige sectoren in de VS zijn gecreëerd sinds december 2007?, zo vroeg NIBC Markets Roundup zich af.

Iets meer dan een week geleden liet data van BLS zien dat het aantal niet-agrarische banen met een redelijke 151.000 steeg in oktober. Obama en Bernanke waren waarschijnlijk tevreden met deze cijfers.

Zij zullen hopen dat dit het begin is van sterkere banengroei aangezien zulke banengroei minimaal enkele maanden nodig is om het werkloosheidspercentage te laten dalen.

Echter, het is nog een lange weg voordat arbeidsmarktcondities terug zijn op het niveau waar ze waren voordat de recessie begon: het werkloosheidspercentage is nog altijd 9.6% en er zijn op dit moment bijna 7.5 miljoen banen minder dan in december 2007 (aan de vooravond van de recessie).

Blijkt dat bijna alle sectoren hard zijn geraakt tijdens de recessie, aldus NIBC Markets Roundup. Alleen de 'natuurlijke hulpbronnen en mijnen' sector, en vooral de 'onderwijs en gezondheidszorg' sector konden nieuwe banen creëren tijdens deze periode.

Deze week ligt de focus op Amerikaanse detailhandelsverkopen (gistern) en CPI inflatie (woensdag), op euro zone CPI inflatie en de Duitse ZEW index (allebei vandaag) en op Britse CPI inflatie (vandaag) en het arbeidsmarktrapport (morgen). Hoe evolueert het aantal niet-agrarische banen die in sommige sectoren in de VS zijn gecreëerd sinds december 2007?, zo vroeg NIBC Markets Roundup zich af. Iets meer dan een week geleden liet data van BLS zien dat het aantal niet-agrarische banen met een redelijke 151.000 steeg in oktober. Obama en Bernanke waren waarschijnlijk tevreden met deze cijfers. Zij zullen hopen dat dit het begin is van sterkere banengroei aangezien zulke banengroei minimaal enkele maanden nodig is om het werkloosheidspercentage te laten dalen. Echter, het is nog een lange weg voordat arbeidsmarktcondities terug zijn op het niveau waar ze waren voordat de recessie begon: het werkloosheidspercentage is nog altijd 9.6% en er zijn op dit moment bijna 7.5 miljoen banen minder dan in december 2007 (aan de vooravond van de recessie). Blijkt dat bijna alle sectoren hard zijn geraakt tijdens de recessie, aldus NIBC Markets Roundup. Alleen de 'natuurlijke hulpbronnen en mijnen' sector, en vooral de 'onderwijs en gezondheidszorg' sector konden nieuwe banen creëren tijdens deze periode.