Ook wijst de daling van het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering volgens Dexia op een meer uitgesproken herstel van de banencreatie in de eerstvolgende maanden.

Bovendien lijkt president Obama een compromis te hebben bereikt met de republikeinen over de verlenging van de belastingverlagingen van de regering Bush (858 miljard dollar), de verlenging van de werkloosheidsuitkeringen en de verlaging van de sociale bijdragen op de lonen.

De Amerikaanse overheid lijkt alle hefbomen die ze ter beschikking heeft, te gebruiken om de activiteit weer aan te zwengelen. Toch zal de opleving van de conjunctuur in 2011 beperkt zijn (2,6 % volgens Dexia Research).

Wellicht zullen de Amerikanen immers van de belastingverlaging profiteren om hun schulden af te bouwen en zo hun spaarquote op te trekken, zoals ze ook bij de twee vorige belastingverlagingen gedaan hebben.

Ook wijst de daling van het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering volgens Dexia op een meer uitgesproken herstel van de banencreatie in de eerstvolgende maanden. Bovendien lijkt president Obama een compromis te hebben bereikt met de republikeinen over de verlenging van de belastingverlagingen van de regering Bush (858 miljard dollar), de verlenging van de werkloosheidsuitkeringen en de verlaging van de sociale bijdragen op de lonen. De Amerikaanse overheid lijkt alle hefbomen die ze ter beschikking heeft, te gebruiken om de activiteit weer aan te zwengelen. Toch zal de opleving van de conjunctuur in 2011 beperkt zijn (2,6 % volgens Dexia Research). Wellicht zullen de Amerikanen immers van de belastingverlaging profiteren om hun schulden af te bouwen en zo hun spaarquote op te trekken, zoals ze ook bij de twee vorige belastingverlagingen gedaan hebben.