De aandelenmarkt van de VS bijvoorbeeld, is vandaag nog slechts tweemaal zo groot als de Amerikaanse obligatiemarkt, terwijl ze twee jaar geleden nog zes keer zo groot was.

Pensioenfondsen, verzekeraars, dotatiefondsen en gezinnen schroefden hun positie in aandelen sterk terug. Het contrast tussen bedrijven en beleggers kon niet groter zijn.

Hoewel bedrijven blaken van gezondheid met grote geldreserves en weinig schulden, blijven beleggers hun neus ophalen voor risico's en geven ze de voorkeur aan staatsobligaties met lage rendementen. Tegelijkertijd zijn de waarderingen op de aandelenmarkten volgens Dexia heel redelijk.

De aandelenmarkt van de VS bijvoorbeeld, is vandaag nog slechts tweemaal zo groot als de Amerikaanse obligatiemarkt, terwijl ze twee jaar geleden nog zes keer zo groot was. Pensioenfondsen, verzekeraars, dotatiefondsen en gezinnen schroefden hun positie in aandelen sterk terug. Het contrast tussen bedrijven en beleggers kon niet groter zijn. Hoewel bedrijven blaken van gezondheid met grote geldreserves en weinig schulden, blijven beleggers hun neus ophalen voor risico's en geven ze de voorkeur aan staatsobligaties met lage rendementen. Tegelijkertijd zijn de waarderingen op de aandelenmarkten volgens Dexia heel redelijk.