Hieronder wordt volgens Theodoor Gilissen Bankiers verstaan dat houders van Griekse staatsobligaties (ook die in de private sector) vrijwillig overeenkomen de looptijden te verlengen.

Dit zou volgens Theodoor Gilissen Bankiers dan niet gelden als een technisch faillissement. Het plan stuit echter al meteen op bezwaren.

ECB-president Trichet heeft te kennen gegeven dat de ECB in dat geval Grieks staatspapier niet meer zal accepteren als onderpand, en daardoor Griekse banken dus niet meer zal ondersteunen met liquiditeitsinjecties.

Hieronder wordt volgens Theodoor Gilissen Bankiers verstaan dat houders van Griekse staatsobligaties (ook die in de private sector) vrijwillig overeenkomen de looptijden te verlengen. Dit zou volgens Theodoor Gilissen Bankiers dan niet gelden als een technisch faillissement. Het plan stuit echter al meteen op bezwaren. ECB-president Trichet heeft te kennen gegeven dat de ECB in dat geval Grieks staatspapier niet meer zal accepteren als onderpand, en daardoor Griekse banken dus niet meer zal ondersteunen met liquiditeitsinjecties.