Duits inflatiecijfer valt mee

De door de ECB-president Mario Draghi zo gewenste politieke beslissingen zijn vorige week bij de top in Brussel genomen en bovendien viel het Duitse inflatiecijfer mee.

De inflatie was gedaald van 2,2% in mei naar 2,0% in juni, het was het laagste niveau sinds januari. Op 15 juni zei Draghi nog dat er in geen van de landen in de Eurozone inflatierisico was.

Donderdag dag geeft ook het werkgelegenheidscijfer van ADP al een idee van de banengroei in de Amerikaanse private sector. Vrijdag volgt dan het belangrijkste cijfer van deze week: de banengroei in juni.

De banengroei in de VS is afgezwakt van ruim boven de 200.000 van december tot en met februari, naar 143.000 in maart en ruim onder de 100.000 in april en mei.

Vooral de cijfers over mei (slechts 69.000, het laagste cijfer in 12 maanden) waren volgens Theodoor Gilissen Bankiers een grote tegenvaller.

De aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen tonen de afgelopen weken ook een stijgende trend. Met een verwachting van 93.000 banen in juni is de markt niet hoopvol op een verder herstel van de banengroei.

Donderdag heeft Spanje een uitgifte van staatleningen gepland (drie-, vier- en tienjaarsleningen). Afgelopen vrijdag daalde de 10-jaarsrente van Spanje met circa 50 bp tot 6,3%.

Dat is echter nog altijd aan de hoge kant en de markt zal dan ook met spanning uitkijken tegen welke tarieven Spanje donderdag in staat is geld uit de markt te halen.

Duits inflatiecijfer valt mee De door de ECB-president Mario Draghi zo gewenste politieke beslissingen zijn vorige week bij de top in Brussel genomen en bovendien viel het Duitse inflatiecijfer mee. De inflatie was gedaald van 2,2% in mei naar 2,0% in juni, het was het laagste niveau sinds januari. Op 15 juni zei Draghi nog dat er in geen van de landen in de Eurozone inflatierisico was. Donderdag dag geeft ook het werkgelegenheidscijfer van ADP al een idee van de banengroei in de Amerikaanse private sector. Vrijdag volgt dan het belangrijkste cijfer van deze week: de banengroei in juni. De banengroei in de VS is afgezwakt van ruim boven de 200.000 van december tot en met februari, naar 143.000 in maart en ruim onder de 100.000 in april en mei. Vooral de cijfers over mei (slechts 69.000, het laagste cijfer in 12 maanden) waren volgens Theodoor Gilissen Bankiers een grote tegenvaller. De aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen tonen de afgelopen weken ook een stijgende trend. Met een verwachting van 93.000 banen in juni is de markt niet hoopvol op een verder herstel van de banengroei. Donderdag heeft Spanje een uitgifte van staatleningen gepland (drie-, vier- en tienjaarsleningen). Afgelopen vrijdag daalde de 10-jaarsrente van Spanje met circa 50 bp tot 6,3%. Dat is echter nog altijd aan de hoge kant en de markt zal dan ook met spanning uitkijken tegen welke tarieven Spanje donderdag in staat is geld uit de markt te halen.