De cijfers gaan ditmaal moeten bevestigen dat de VS-economie inderdaad aan de beterhand is. De werkloosheidsgraad is een achterlopende factor, pas wanneer de economie inderdaad aan de beterhand is gaan bedrijven weer mensen aanwerven.

Verwacht wordt dat er vorige maand 275.000 jobs verloren zijn gegaan, ten opzichte van 467.000 de maand voordien. De werkloosheidsgraad zou zijn gestegen van 9,50% naar 9,70%.

Meevallende cijfers zouden een zeer positieve interpretatie krijgen, sommige analisten verwachten zelfs dat de Amerikaanse bedrijfswereld in het vierde kwartaal opnieuw mensen gaat aanwerven.

De werkloosheid is in deze recessie een bepalende factor, in die zin dat een echt economisch herstel slechts mogelijk is wanneer de Amerikanen opnieuw beginnen te consumeren.

Vandaag wordt de index van de aankoopmanagers voor de verwerkende industrie bekendgemaakt. De ISM-index zou zijn gestegen tot 46,20, of het hoogste niveau in een jaar. Elk cijfer onder 50 wijst echter nog steeds in de richting van een krimp van de activiteiten in de verwerkende industrie.

De cijfers gaan ditmaal moeten bevestigen dat de VS-economie inderdaad aan de beterhand is. De werkloosheidsgraad is een achterlopende factor, pas wanneer de economie inderdaad aan de beterhand is gaan bedrijven weer mensen aanwerven. Verwacht wordt dat er vorige maand 275.000 jobs verloren zijn gegaan, ten opzichte van 467.000 de maand voordien. De werkloosheidsgraad zou zijn gestegen van 9,50% naar 9,70%.Meevallende cijfers zouden een zeer positieve interpretatie krijgen, sommige analisten verwachten zelfs dat de Amerikaanse bedrijfswereld in het vierde kwartaal opnieuw mensen gaat aanwerven. De werkloosheid is in deze recessie een bepalende factor, in die zin dat een echt economisch herstel slechts mogelijk is wanneer de Amerikanen opnieuw beginnen te consumeren. Vandaag wordt de index van de aankoopmanagers voor de verwerkende industrie bekendgemaakt. De ISM-index zou zijn gestegen tot 46,20, of het hoogste niveau in een jaar. Elk cijfer onder 50 wijst echter nog steeds in de richting van een krimp van de activiteiten in de verwerkende industrie.