Die op American Express, de grootste uitgever van credit-default swaps, stegen zelfs gedurende drie dagen op rij. De beleggers schatten met andere woorden de risico's groter in dat de bedrijven hun uitstaande obligaties niet gaan kunnen uitbetalen.

Die vrees werd versterkt door de publicatie van tegenvallende werkloosheidscijfers voor de maand juli. De Markit CDX North America Investment Grade Index Series 14 stijgt telkens wanneer het bedrijfsvertrouwen verslechtert en daalt wanneer het verbetert.

Bill Gross, manager bij obligatiebeheerder Pacific Investment Management Co, verklaarde in een interview met Bloomberg nogmaals dat de Verenigde Staten wat de werkloosheid met een structureel probleem worden geconfronteerd. Een werkloosheidsgraad van 4,50% zal de 'new normal' worden, want veel verdwenen jobs gaan niet meer terugkomen.

Die op American Express, de grootste uitgever van credit-default swaps, stegen zelfs gedurende drie dagen op rij. De beleggers schatten met andere woorden de risico's groter in dat de bedrijven hun uitstaande obligaties niet gaan kunnen uitbetalen. Die vrees werd versterkt door de publicatie van tegenvallende werkloosheidscijfers voor de maand juli. De Markit CDX North America Investment Grade Index Series 14 stijgt telkens wanneer het bedrijfsvertrouwen verslechtert en daalt wanneer het verbetert. Bill Gross, manager bij obligatiebeheerder Pacific Investment Management Co, verklaarde in een interview met Bloomberg nogmaals dat de Verenigde Staten wat de werkloosheid met een structureel probleem worden geconfronteerd. Een werkloosheidsgraad van 4,50% zal de 'new normal' worden, want veel verdwenen jobs gaan niet meer terugkomen.