Morgen wordt de hoogdag van de week, met de cijfers van JP Morgan Chase en Wells Fargo op komst. Vervolgens komt de resultatenstroom vanaf volgende week stilaan op snelheid. In eigen land mogen we vandaag uitkijken naar de omzet- en volumecijfers van Deceuninck.

Aanbodoverschot lood en zink kleiner dan verwacht

De de basismetalen hadden volgens Royal Bank of Scotland weer even de wind in de zeilen. De grootste vooruitgang was voor koper, dat op weekbasis 5,1 procent duurder werd. Lood en zink werden respectievelijk 2,5 en 4,3 procent duurder.

De meest recente cijfers van de International Lead and Zinc Study Group (ILZG) lieten zien dat het aanbodoverschot in april kleiner was dan verwacht. Het loodverbruik ging er in april voor het eerst dit jaar op jaarbasis op vooruit.

Door een toename van de Chinese productie was er een surplus van 6.200 ton. Dit brengt het gecombineerde overschot

tijdens de eerste vier maanden van dit jaar op 22.000 ton.

Ook bij zink was het overschot van 5.600 ton kleiner dan verwacht. Het totale aanbodoverschot tussen januari en april bedraagt 121.000 ton.

Een ton aluminium kostte 2,6 procent meer dan een week eerder terwijl de prijsstijging bij nikkel beperkt bleef tot 0,9 procent.

Morgen wordt de hoogdag van de week, met de cijfers van JP Morgan Chase en Wells Fargo op komst. Vervolgens komt de resultatenstroom vanaf volgende week stilaan op snelheid. In eigen land mogen we vandaag uitkijken naar de omzet- en volumecijfers van Deceuninck. Aanbodoverschot lood en zink kleiner dan verwacht De de basismetalen hadden volgens Royal Bank of Scotland weer even de wind in de zeilen. De grootste vooruitgang was voor koper, dat op weekbasis 5,1 procent duurder werd. Lood en zink werden respectievelijk 2,5 en 4,3 procent duurder. De meest recente cijfers van de International Lead and Zinc Study Group (ILZG) lieten zien dat het aanbodoverschot in april kleiner was dan verwacht. Het loodverbruik ging er in april voor het eerst dit jaar op jaarbasis op vooruit. Door een toename van de Chinese productie was er een surplus van 6.200 ton. Dit brengt het gecombineerde overschot tijdens de eerste vier maanden van dit jaar op 22.000 ton. Ook bij zink was het overschot van 5.600 ton kleiner dan verwacht. Het totale aanbodoverschot tussen januari en april bedraagt 121.000 ton. Een ton aluminium kostte 2,6 procent meer dan een week eerder terwijl de prijsstijging bij nikkel beperkt bleef tot 0,9 procent.