Says gelooft wel dat aanhoudende onrust de voedselprijzen verder kan doen stijgen, onder andere omdat de regeringen van een aantal landen inmiddels begonnen zijn om voedselvoorraden op te bouwen.

Het Suezkanaal is goed voor ongeveer 8% van de wereldhandel en voor ongeveer 3% van het wereldwijde olietransport. Zelfs een nieuwe Egyptische regering heeft er geen baat bij dat het Suezkanaal dicht gaat voor schepen.

Ook in de komst van een regering met radicale islamisten in Egypte gelooft Says niet. De Moslimbroederschap is weliswaar populair in het land, maar de Egyptenaren hebben weinig zin in een theocratie à la Iran te leven. Anderzijds is de Moslimbroederschap wel conservatief, maar niet gewelddadig.

Says gelooft wel dat aanhoudende onrust de voedselprijzen verder kan doen stijgen, onder andere omdat de regeringen van een aantal landen inmiddels begonnen zijn om voedselvoorraden op te bouwen. Het Suezkanaal is goed voor ongeveer 8% van de wereldhandel en voor ongeveer 3% van het wereldwijde olietransport. Zelfs een nieuwe Egyptische regering heeft er geen baat bij dat het Suezkanaal dicht gaat voor schepen. Ook in de komst van een regering met radicale islamisten in Egypte gelooft Says niet. De Moslimbroederschap is weliswaar populair in het land, maar de Egyptenaren hebben weinig zin in een theocratie à la Iran te leven. Anderzijds is de Moslimbroederschap wel conservatief, maar niet gewelddadig.