Daardoor is de kans groter geworden dat de economische stimuleringsmaatregelen gaan teruggeschroefd worden. Blijkt namelijk dat de Chinese economie langzamerhad op eigen kracht verder kan.

De Purchasing Managers' Index steeg van 52 in februari tot 55,10 in maart, zo bleek uit het rapport dat door Li & Fung Group op vraag van de Federation of Logistics and Purchasing werd opgesteld.

De stijging van de index was conform de verwachtingen van de analisten. Elke lezing van de index boven 50 betekent dat er sprake is van economische groei, onder 50 krimpt de economie.

Een gevolg van de groei van de verwerkende industrie kan zijn dat China een appreciatie van de yuan gaat toelaten. Xing Ziqiang, econoom bij China International Capital Corporation wijst op het gevaar van oververhitting voor de Chinese economie.

Hij verwacht dat de regering deze maand gaat toelaten dat de yuan in waarde stijgt. In juni zou vervolgens de basisrente opgetrokken worden.

Daardoor is de kans groter geworden dat de economische stimuleringsmaatregelen gaan teruggeschroefd worden. Blijkt namelijk dat de Chinese economie langzamerhad op eigen kracht verder kan. De Purchasing Managers' Index steeg van 52 in februari tot 55,10 in maart, zo bleek uit het rapport dat door Li & Fung Group op vraag van de Federation of Logistics and Purchasing werd opgesteld. De stijging van de index was conform de verwachtingen van de analisten. Elke lezing van de index boven 50 betekent dat er sprake is van economische groei, onder 50 krimpt de economie. Een gevolg van de groei van de verwerkende industrie kan zijn dat China een appreciatie van de yuan gaat toelaten. Xing Ziqiang, econoom bij China International Capital Corporation wijst op het gevaar van oververhitting voor de Chinese economie. Hij verwacht dat de regering deze maand gaat toelaten dat de yuan in waarde stijgt. In juni zou vervolgens de basisrente opgetrokken worden.