Dus bijna twee beleggers op tien geloven dat China momenteel het grootste tail risk vormt. Vorig jaar groeide de Chinese economie nog aan 7,80% en dat was het traagste tempo voor de afgelopen 13 jaar. Voor dit jaar zien de verwachtingen er niet veel beter uit.

Adrian Mowat, chief Asian and emerging markets equity strategist bij JPMorgan Securities, heeft zijn advies voor de Chinese beurs verlaagd tot 'onderwogen', hij adviseert met andere woorden om de Chinese aandelen in bezit nog steeds te verkopen. De verwachting van een tragere groei met inflatiegevaar vormen een duidelijk gevaar.

Dus bijna twee beleggers op tien geloven dat China momenteel het grootste tail risk vormt. Vorig jaar groeide de Chinese economie nog aan 7,80% en dat was het traagste tempo voor de afgelopen 13 jaar. Voor dit jaar zien de verwachtingen er niet veel beter uit. Adrian Mowat, chief Asian and emerging markets equity strategist bij JPMorgan Securities, heeft zijn advies voor de Chinese beurs verlaagd tot 'onderwogen', hij adviseert met andere woorden om de Chinese aandelen in bezit nog steeds te verkopen. De verwachting van een tragere groei met inflatiegevaar vormen een duidelijk gevaar.