Goldman Sachs vreest namelijk dat een aantal regeringen in emerging markets op grote schaal voedsel gaat inkopen om rellen zoals in Egypte, Tunesië, Algerije en Jemen te voorkomen.

Volgens het rapport van Goldman Sachs kan de onrust zich nog uitbreiden omdat de vraag naar graan en graanproducten nog sterk gaat toenemen, zo sterk zelfs dat het onevenwicht tussen vraag en aanbod nog groter gaat worden.

Een geval apart is cacao, de cacaoprijs is aan het sterkste tempo sinds september 2009 gestegen in reactie op signalen uit Ivoorkust dat de aanvoer uit dat land tijdelijk zal onderbroken worden.

Goldman Sachs vreest namelijk dat een aantal regeringen in emerging markets op grote schaal voedsel gaat inkopen om rellen zoals in Egypte, Tunesië, Algerije en Jemen te voorkomen. Volgens het rapport van Goldman Sachs kan de onrust zich nog uitbreiden omdat de vraag naar graan en graanproducten nog sterk gaat toenemen, zo sterk zelfs dat het onevenwicht tussen vraag en aanbod nog groter gaat worden. Een geval apart is cacao, de cacaoprijs is aan het sterkste tempo sinds september 2009 gestegen in reactie op signalen uit Ivoorkust dat de aanvoer uit dat land tijdelijk zal onderbroken worden.