In de loop van de dinsdagsessie werd zelfs een piek opgetekend op 10,18% en dat was het hoogste niveau sinds 2003. Ook de Portugese en Griekse staatsobligaties met een gelijkaardige looptijd stegen eveneens.

De Europese ministers van Financiën kondigden onlangs weliswaar de oprichting van een steunfonds met een totaal bedrag van 500 miljard euro aan, fonds dat vanaf 2013 in werking kan treden.

Ze slaagden er echter nog steeds niet in om vast te leggen hoe het fonds tot zijn volle capaciteit kan worden uitgebreid. Of daar op de Europese top een oplossing voor zal worden gevonden, moet nog worden afgewacht.

In de loop van de dinsdagsessie werd zelfs een piek opgetekend op 10,18% en dat was het hoogste niveau sinds 2003. Ook de Portugese en Griekse staatsobligaties met een gelijkaardige looptijd stegen eveneens. De Europese ministers van Financiën kondigden onlangs weliswaar de oprichting van een steunfonds met een totaal bedrag van 500 miljard euro aan, fonds dat vanaf 2013 in werking kan treden. Ze slaagden er echter nog steeds niet in om vast te leggen hoe het fonds tot zijn volle capaciteit kan worden uitgebreid. Of daar op de Europese top een oplossing voor zal worden gevonden, moet nog worden afgewacht.