De Euro Stoxx 50 noteert ongeveer 1% lager, het verlies voor de BEL 20 is inmiddels opgelopen tot ruim 1%. KBC is nogmaals in het rood gedoken, terwijl ook Ageas en Solvay met koersdruk geconfronteerd worden. Op de valutamarkten staat de koers van de euro opnieuw onder druk, het verlies ten opzichte van de dollar bedraagt ruim een half procent.

Ondertekening van verkoopovereenkomsten betreffende Banque Internationale à Luxembourg

Dexia, Precision Capital en het Groothertogdom Luxemburg kondigen aan dat ze vandaag overeenkomsten getekend hebben over de aankoop door Precision Capital en het Groothertogdom Luxemburg van het aandeel van 99,906 % van Dexia in Banque Internationale à Luxembourg (vroeger Dexia Banque Internationale à Luxembourg). Deze transactie volgt op de ondertekening van een bindende ontwerpovereenkomst op 20 december 2011.

Precision Capital, een investeringsgroep uit Qatar, zal 90 % van de aandelen van Dexia in Banque Internationale à Luxembourg kopen, en het Groothertogdom Luxemburg de overige 10 %. De transactie perimeter omvat niet, onder anderen, de participaties van Banque Internationale à Luxembourg in Dexia Asset Management Luxembourg, in RBC Dexia Investor Services Limited en in Dexia LDG Banque. De Legacy-portefeuille van Banque Internationale à Luxembourg maakt ook geen deel uit van de overeenkomst.

Deze activa zullen ofwel worden overgedragen aan Dexia, ofwel afzonderlijk van de hand worden gedaan vóór het sluiten van de transactie. Bij de closing van de transactie zal Banque Internationale à Luxembourg een sterke kapitaalpositie hebben, met een Tier 1-ratio (Common Equity Tier 1) onder Bazel III van 9 %.

De Euro Stoxx 50 noteert ongeveer 1% lager, het verlies voor de BEL 20 is inmiddels opgelopen tot ruim 1%. KBC is nogmaals in het rood gedoken, terwijl ook Ageas en Solvay met koersdruk geconfronteerd worden. Op de valutamarkten staat de koers van de euro opnieuw onder druk, het verlies ten opzichte van de dollar bedraagt ruim een half procent. Ondertekening van verkoopovereenkomsten betreffende Banque Internationale à Luxembourg Dexia, Precision Capital en het Groothertogdom Luxemburg kondigen aan dat ze vandaag overeenkomsten getekend hebben over de aankoop door Precision Capital en het Groothertogdom Luxemburg van het aandeel van 99,906 % van Dexia in Banque Internationale à Luxembourg (vroeger Dexia Banque Internationale à Luxembourg). Deze transactie volgt op de ondertekening van een bindende ontwerpovereenkomst op 20 december 2011. Precision Capital, een investeringsgroep uit Qatar, zal 90 % van de aandelen van Dexia in Banque Internationale à Luxembourg kopen, en het Groothertogdom Luxemburg de overige 10 %. De transactie perimeter omvat niet, onder anderen, de participaties van Banque Internationale à Luxembourg in Dexia Asset Management Luxembourg, in RBC Dexia Investor Services Limited en in Dexia LDG Banque. De Legacy-portefeuille van Banque Internationale à Luxembourg maakt ook geen deel uit van de overeenkomst. Deze activa zullen ofwel worden overgedragen aan Dexia, ofwel afzonderlijk van de hand worden gedaan vóór het sluiten van de transactie. Bij de closing van de transactie zal Banque Internationale à Luxembourg een sterke kapitaalpositie hebben, met een Tier 1-ratio (Common Equity Tier 1) onder Bazel III van 9 %.