Tot dusver werd er geen moment aan getwijfeld dat de buitenlanders de Amerikaanse staatsschulden probleemloos zouden blijven financieren door het kopen van overheidsobligaties. Langzamerhand is dat geloof echter op losse schroeven komen te staan.

Meer dan 50% van de Amerikaanse staatsobligaties is in buitenlandse handen en wanneer die om één of andere reden weigeren om nog staatsobligaties te kopen, kan de rente in recordtempo gaan stijgen. Als de Amerikaanse rente stijgt, zal de rest van de wereld snel volgen.

Tot dusver werd er geen moment aan getwijfeld dat de buitenlanders de Amerikaanse staatsschulden probleemloos zouden blijven financieren door het kopen van overheidsobligaties. Langzamerhand is dat geloof echter op losse schroeven komen te staan. Meer dan 50% van de Amerikaanse staatsobligaties is in buitenlandse handen en wanneer die om één of andere reden weigeren om nog staatsobligaties te kopen, kan de rente in recordtempo gaan stijgen. Als de Amerikaanse rente stijgt, zal de rest van de wereld snel volgen.