Het is al de vierde verliesdag op rij, waarbij de Euro Stoxx 50 momenteel circa 1,25% moet prijsgeven. De vrees van de beleggers is dat de Duitse economie, tot dusver de sterkhouder binnen Europa, het niet zal volhouden.

Van een come-back van het goud is geen sprake, momenteel verliest de goudprijs opnieuw meer dan 10 dollar. De voornaamste oorzaak van de recente terugval van de goudprijzen kan volgens professor Stefan Duchateau eenduidig worden toegewezen aan de bruusk neerwaarts bijgestuurde groeiprognose voor India en China.

Hiermee valt de voornaamste vraagfactor naar goud terug op een veel lagere volumes, waardoor de goudprijzen op deze niveaus niet meer verantwoord konden worden.

Dit geldt overigens ook voor diverse andere metalen, zoals zilver of palladium die in het zog van de goudprijzen een even spectaculaire duik hebben genomen.

Het is al de vierde verliesdag op rij, waarbij de Euro Stoxx 50 momenteel circa 1,25% moet prijsgeven. De vrees van de beleggers is dat de Duitse economie, tot dusver de sterkhouder binnen Europa, het niet zal volhouden. Van een come-back van het goud is geen sprake, momenteel verliest de goudprijs opnieuw meer dan 10 dollar. De voornaamste oorzaak van de recente terugval van de goudprijzen kan volgens professor Stefan Duchateau eenduidig worden toegewezen aan de bruusk neerwaarts bijgestuurde groeiprognose voor India en China. Hiermee valt de voornaamste vraagfactor naar goud terug op een veel lagere volumes, waardoor de goudprijzen op deze niveaus niet meer verantwoord konden worden. Dit geldt overigens ook voor diverse andere metalen, zoals zilver of palladium die in het zog van de goudprijzen een even spectaculaire duik hebben genomen.