Zowel het producentenvertrouwen (dat blijft dalen) als de ontwikkeling binnen de schaduwbanken (waardoor een enorme overcapaciteit binnen de economie zou bestaan) blijft de aandacht opeisen.

Naar de mening van de bank is de inkoopmanagersindex (die een maatstaf is voor het producentenvertrouwen) in China een minder goede graadmeter voor de daadwerkelijke vooruitzichten dan vergelijkbare indices in de Verenigde Staten en Europa.

De situatie binnen de schaduwbanken lijkt ABN wat overdreven, in het licht van de omvangrijke activa die ook binnen de Chinese economie bestaan. De Chinese autoriteiten moeten in staat worden geacht deze problemen op te lossen.

Zowel het producentenvertrouwen (dat blijft dalen) als de ontwikkeling binnen de schaduwbanken (waardoor een enorme overcapaciteit binnen de economie zou bestaan) blijft de aandacht opeisen. Naar de mening van de bank is de inkoopmanagersindex (die een maatstaf is voor het producentenvertrouwen) in China een minder goede graadmeter voor de daadwerkelijke vooruitzichten dan vergelijkbare indices in de Verenigde Staten en Europa. De situatie binnen de schaduwbanken lijkt ABN wat overdreven, in het licht van de omvangrijke activa die ook binnen de Chinese economie bestaan. De Chinese autoriteiten moeten in staat worden geacht deze problemen op te lossen.