Chinese inflatie lager dan verwacht

Dit weekend maakte China bekend dat de inflatie over de maand mei slechts op 3% is uitgekomen, ruim onder de verwachte 3,2%. China verlaagde vorige week al de rente met 0,25% naar 6,31%.

Deze monetaire verruiming blijkt volgens Theodoor Gilissen Bankiers ook wel nodig, want de industriële productie steeg de afgelopen maand minder dan verwacht (+9,6% jaar-op-jaar) en ook de detailhandelsverkopen (+13,8% jaar-op-jaar) bleven

achter in de afgelopen maand.

Ahold één van de weinige dissonanten op de Amsterdamse beurs

Een van de weinige dissonanten op de Amsterdamse beurs was volgens ABN Amro vorige week Ahold, dat teleurstellende kwartaalcijfers publiceerde en dit met een koersverlies van ruim 4% moest bekopen.

De AEX steeg tot en met donderdag met ruim 3% tot 292,90. Technisch gezien heeft de index onlangs de middellange stijgende trend verlaten en ligt de volgende steun op 268,74.

De eerste weerstand ligt nu op 296,77 en een uitbraak hierboven is nodig om de index op korte termijn in meer neutraal vaarwater te brengen.

Chinese inflatie lager dan verwacht Dit weekend maakte China bekend dat de inflatie over de maand mei slechts op 3% is uitgekomen, ruim onder de verwachte 3,2%. China verlaagde vorige week al de rente met 0,25% naar 6,31%. Deze monetaire verruiming blijkt volgens Theodoor Gilissen Bankiers ook wel nodig, want de industriële productie steeg de afgelopen maand minder dan verwacht (+9,6% jaar-op-jaar) en ook de detailhandelsverkopen (+13,8% jaar-op-jaar) bleven achter in de afgelopen maand.Ahold één van de weinige dissonanten op de Amsterdamse beurs Een van de weinige dissonanten op de Amsterdamse beurs was volgens ABN Amro vorige week Ahold, dat teleurstellende kwartaalcijfers publiceerde en dit met een koersverlies van ruim 4% moest bekopen. De AEX steeg tot en met donderdag met ruim 3% tot 292,90. Technisch gezien heeft de index onlangs de middellange stijgende trend verlaten en ligt de volgende steun op 268,74. De eerste weerstand ligt nu op 296,77 en een uitbraak hierboven is nodig om de index op korte termijn in meer neutraal vaarwater te brengen.