De People's Bank of China heeft ongeveer 400 miljard reminbi in het systeem gepompt, maar dat bedrag lijkt niet te volstaan om de problemen op te lossen. De situatie op de Chinese kredietmarkten blijft namelijk erg gespannen en dat belooft niet veel goeds.

De reporente op 14 dagen bedraagt nu 7,20% en dat is bijna 300 basispunten meer dan de reporente op 7 dagen. Volgens sommige economen is de grootst mogelijke voorzichtigheid geboden, want de situatie op de kredietmarkten kan op eender welk moment uit de hand lopen.

De People's Bank of China heeft ongeveer 400 miljard reminbi in het systeem gepompt, maar dat bedrag lijkt niet te volstaan om de problemen op te lossen. De situatie op de Chinese kredietmarkten blijft namelijk erg gespannen en dat belooft niet veel goeds. De reporente op 14 dagen bedraagt nu 7,20% en dat is bijna 300 basispunten meer dan de reporente op 7 dagen. Volgens sommige economen is de grootst mogelijke voorzichtigheid geboden, want de situatie op de kredietmarkten kan op eender welk moment uit de hand lopen.