Het Internationaal Monetair Fonds heeft een boodschap achtergelaten die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat: in geval van nood zullen de spaartegoeden van de Europeanen zonder enig onderscheid voor 10% worden aangeslagen. Maar daar blijft het mogelijk niet bij.

De Boston Consulting Group sloot eerder al een gelijkaardig globaal scenario niet uit, daarin was zelfs sprake van het aanslaan van 20 tot 30% van de spaargelden. Een herhaling van het Cypriotisch scenario blijft de financiële markten achtervolgen, Jeroen Dijsselbloem had waarschijnlijk gelijk toen hij Cyprus een 'template' noemde.

Het Internationaal Monetair Fonds heeft een boodschap achtergelaten die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat: in geval van nood zullen de spaartegoeden van de Europeanen zonder enig onderscheid voor 10% worden aangeslagen. Maar daar blijft het mogelijk niet bij. De Boston Consulting Group sloot eerder al een gelijkaardig globaal scenario niet uit, daarin was zelfs sprake van het aanslaan van 20 tot 30% van de spaargelden. Een herhaling van het Cypriotisch scenario blijft de financiële markten achtervolgen, Jeroen Dijsselbloem had waarschijnlijk gelijk toen hij Cyprus een 'template' noemde.