De CEO van Texas Precious Metals wijst er op dat de markt voor goud (en ook die voor zilver) eigenlijk op twee snelheden heeft bewogen.

De grote uitverkoop heeft zich voorgedaan op de papieren markt voor edelmetalen, met name futures op goud en zilver werden massaal van de hand gedaan.

Daarnaast deed zich ook een verkoopgolf voor bij de ETF's, de beursgenoteerde beleggingsfondsen in goud en zilver.

Texas Precious Metals stelt echter vast dat de vraag naar fysiek goud, in de vorm van goud- en zilverstaven en gouden en zilveren munten een piek heeft bereikt.

De vreemde tegenstelling tussen papieren en fysieke goudmarkt kan betekenen dat er iets aan de hand is, wat precies zal later moeten blijken.

De CEO van Texas Precious Metals wijst er op dat de markt voor goud (en ook die voor zilver) eigenlijk op twee snelheden heeft bewogen. De grote uitverkoop heeft zich voorgedaan op de papieren markt voor edelmetalen, met name futures op goud en zilver werden massaal van de hand gedaan. Daarnaast deed zich ook een verkoopgolf voor bij de ETF's, de beursgenoteerde beleggingsfondsen in goud en zilver. Texas Precious Metals stelt echter vast dat de vraag naar fysiek goud, in de vorm van goud- en zilverstaven en gouden en zilveren munten een piek heeft bereikt. De vreemde tegenstelling tussen papieren en fysieke goudmarkt kan betekenen dat er iets aan de hand is, wat precies zal later moeten blijken.