Gerefereerd werd aan het eerste optreden van de nieuwe FED voorzitter Janet Yellen. Zij immers zal de komende jaren het monetaire beleid in de Verenigde Staten gaan bepalen en dus eigenlijk van alle grote economieën. De boodschap die zij gaf was duidelijk voorlopig geen wijziging.

Dat verklaart de daling van de dollar ten opzichte van de euro met 0,8%. Maar wie dacht dat daardoor ook de zwaar onder druk staande valuta van de opkomende markten zouden herstellen komt bedrogen uit. 20 van de 24 munten uit deze categorie daalden ten opzichte van de dollar de dag na Yellen's toespraak.

Gerefereerd werd aan het eerste optreden van de nieuwe FED voorzitter Janet Yellen. Zij immers zal de komende jaren het monetaire beleid in de Verenigde Staten gaan bepalen en dus eigenlijk van alle grote economieën. De boodschap die zij gaf was duidelijk voorlopig geen wijziging. Dat verklaart de daling van de dollar ten opzichte van de euro met 0,8%. Maar wie dacht dat daardoor ook de zwaar onder druk staande valuta van de opkomende markten zouden herstellen komt bedrogen uit. 20 van de 24 munten uit deze categorie daalden ten opzichte van de dollar de dag na Yellen's toespraak.