De hoeveelheden goud die te koop aangeboden worden, staan geenszins in verhouding tot de wetten van vraag en aanbod. Ze staan al evenmin in verhouding tot de hoeveelheid goud die uit de grond wordt gehaald of die uit andere bronnen te koop wordt aangeboden.

Waarschijnlijk zijn de centrale banken verantwoordelijk voor de manipulatie van de goudprijs. Hierbij dient wel opgemerkt dat China steeds grotere hoeveelheden goudreserves aan het opbouwen is, wat er uiteindelijk toe kan leiden dat China de leidende positie van de VS in de wereldhandel binnenkort kan aanvallen.

De hoeveelheden goud die te koop aangeboden worden, staan geenszins in verhouding tot de wetten van vraag en aanbod. Ze staan al evenmin in verhouding tot de hoeveelheid goud die uit de grond wordt gehaald of die uit andere bronnen te koop wordt aangeboden. Waarschijnlijk zijn de centrale banken verantwoordelijk voor de manipulatie van de goudprijs. Hierbij dient wel opgemerkt dat China steeds grotere hoeveelheden goudreserves aan het opbouwen is, wat er uiteindelijk toe kan leiden dat China de leidende positie van de VS in de wereldhandel binnenkort kan aanvallen.